x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Ucuz Toner Dolumunun Yazıcıya Zararları

Ucuz Toner Dolumunun Yazıcıya Zararları

14.06.2021

Günlük hayatta sıkça kullandığımız yazıcılarda toner değiştirmek oldukça pahalı bir işlemdir. Toner her bittiğinde yeni bir toner almak bütçeyi fazlasıyla sarsar. Bu sebeple sıklıkla tercih edilen bir diğer yöntem toner dolumu yapmaktır. Daha ekonomik ve daha ucuz olduğu için piyasada tercih edilen bir yöntemdir. Toner dolum fiyatları orjinal toner kartuşa fiyatlarına göre dörtte bir daha ucuzdur. Orjinal toner kartuşu ve toner dolum işlemi arasındaki fiyat farkı kullanılan toner tozundan kaynaklanmaktadır. Renkli toner tozları siyah beyaz yazıcılarda kullanılan tozdan oldukça pahalıdır. Bu durum aradaki fiyat farkının sebeplerinden biridir. Piyasada toner dolum işlemi için de farklı fiyatlara rastlamak mümkün. Bazı yerlerde ucuz toner dolum işlemi yapılabilir. Ancak kaliteli baskı ve sorunsuz performans için toner dolum işleminde uyulması gereken bazı şartlar vardır. 

Ucuz toner dolum işleminde en sık karşılaşılan problemlerden biri tozlardır. Tozlar, dişliler arasında birikerek diş yüksekliğini düşürürler. Bu durum da dişlilerin boşa dönmesine sebep olur. Dökülen tozlar da elektronik kart üzerinde yapışırlar ve kısa devreye sebep olurlar. 

TONER DOLUM İŞLEMİNİ YAZICIYA ZARAR VERMEDEN YAPMAK MÜMKÜN MÜ?

Toner dolum işleminde her toner kartuşu için farklı toz kullanılması gerekir. Piyasada tüm kartuşlar için ortak toz olduğu iddia edilen tozları kullanmak yazıcıya zarar verebilir. Kullanılan bu toz, toner içindeki parçalarla uyum sağlamadığında yazıcıdan beklenen performans alınmayabilir ve hatta yazıcıya zarar bile verebilir. Bu durumdan kaçınmak için toner dolum işlemi yerine toner yenileme kullanılabilir. Peki Toner yenileme nasıl yapılır?

Toner yenileme uygulamasında kartuş üzerinde bulunan drum, bıçak ve manyetik silindir gibi parçaların değiştirilmesi işlemidir. Ayrıca kullanılacak olan tozun sadece ilgili model için olan tozdan kullanılması gerekmektedir. Toner yenileme işleminde parçaların tamamı değiştiği için baskı kalitesi de orjinal tonere eşdeğer olacaktır. 

Günümüzde en çok tercih edilen yazıcı markaları arasında HP bulunuyor. Özellikle Hp p1102 modelinin toner kartuş dolum işlemi kolaylıkla yapıldığı ve muadil toneri ucuz olduğu için sıklıkla tercih edilen bir modeldir. Piyasada bu tonerin dolum işlemini 20 TL'ye gerçekleştirmek mümkün. Yazıcı fiyatının ucuz olması sebebiyle de kullanıcılar yazıcıya vereceği zararı düşünmeden ucuz dolum işlemini gerçekleştirebiliyor. Dolum yapılan bu kartuşla 500 sayfa çıktı alınırken firmamızda yapacağınız toner yenileme işlemiyle bu sayı 1200'lere kadar çıkabilir. 

Bir yazıcıya sahip olmadan önce tüm bunları göz önünde bulundurarak seçim yapmanızda fayda var. 

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.