x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Lazer Yazıcılar Nasıl Çalışır ?

Lazer Yazıcılar Nasıl Çalışır ?

14.06.2021

Lazer Yazıcılar Nasıl Çalışır ?

Siz değerli müşterilerimize lazer yazıcıların nasıl çalıştıklarını bu yazımızda detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştık. Siz değerli müşterilerimiz için elimizden geleni yapmaktayız.

PC’den veriler Raster Image Processor (RIP) tarafından işlenir. İşlemci baskı yazılımının kullandığı dili yorumlar verileri baskıya hazırlar. Bunun için işlemci, yazılımın komutlarını tanımalı çevirebilmelmektedir. Sayfa formatlarının yanında marj başka ayarların (font resimlerin işlenmesi) düzenlenmesi işlemler içindedir. Baskı çözünürlüğü arttıkça kullanılan veri miktarı büyümektedir. 600 dpi (dot inch; başına nokta sayısı) çözünürlükte basılan A4 sayfa için 4 MB kadar veri işleyebilmektedir. Bu da toner dolumunu ne kadar gerekli bir işlem olduğunu bize anlatır.

Bilgisayardan sinyallere lazer yazıcı, basılacak sayfanın görüntüsünü kendi belleğinde kara ak noktalara dönüştürür, daha sonra yazıcının belleğinde oluşan sayısal sayfa görünümü, lazer tabancası tarafından üretilen ışın sayesinde ışığa duyarlı silindire yansıtır. Lazer yazıcılarda en önemli kısım hali ile tonerdir. Yada bizim bakış açımıza göre toner dolumudur. Işının silindire çarptığı noktada pozitif elektrik yükü oluşur toner tozu elektrostatik olarak alanlara yapışır. Daha sonra toner parçaları silindirden geçerken kâğıda transfer edilir sonunda ısıtılmış metal bilye sayesinde toner tozunun kâğıda bütünleştirilmesi sağlanır.

Tambur dış yüzeyi ışığa duyarlı yalıtkan bir tabaka ile kaplı, bir alüminyum silindirdir. Silindir kullanılmadan önce üst yüzeyinin negatif akımla yüklenmesi gerekmektedir. Bu yükleme işlemi, lazer yazıcı içindeki korona telinin, negatif bir yüke tabi tutulması ile sağlanır. Text toner size garantili toner dolum hizmeti sunar.

Yüksek voltaj kaynağı, korona teline -600V CD’lik bir yük sağlar ve böylece elektriksek bir korona oluşturulur. Hava, doğal bir yalıtkandır ve korona telinden tambura olan yük transferinde araya girer. Ancak korona teli yüksek bir yük ürettiği için, tel çevresindeki havanın iyonlaşmasına neden olur ve böylece tambur ve korona arasındaki yalıt kanlığın ortadan kalkmasını sağlar. Bu sayede, -600 voltluk yük, tamburun tüm yüzeyine nakil edilir.

Ira tanımı, arabirim denetleyicisi tarafından belirlendiğinde, anki komutlara lazer diyot açılıp kapanır böylece lazer ışığı edilir. Yani ışın, yazıcının nokta üretmek istediği ulaşırsa lazer güçlendirilir. Boşluk bırakmak isterse lazer kapatılır. Ziya daha sonra, dakikada binlerce defa dönen fazla köşeli ayna optik yönlendirme mekanizması tarafından, sürekli dönen silindire solundan başlayarak sağına doğru aktarılır.

Muadil toner içinde size birinci sınıf bir toner dolumu kadar önemli olduğunu söyleyebiliriz. Birlikte lazer aşağıda görüldüğü gibi lens serileri tarafından odaklanır. Silindir lazer ışığı müsait olarak senkronize olur. Silindirin üzerinde mürekkebin yapışması gereken her noktada lazer ışını aktif getirilir. Lazer ışının değdiği noktaların hepsi pozitif akımla yüklenirler. Tamburun üzerinde -600 volt yüksek şarj değeri, lazer etkisi yaklaşık -100 volta kadar azaltılır. Böylece yüklü noktalardan oluşan sayfa taslağı satır satır ortaya çıkmaktadır.

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.