x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Toner Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Toner Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

14.06.2021

Ofislerde en büyük yardımcımız olan yazıcıların toneri bittiğinde elimiz ayağımıza karışır ve bir an önce çözüm ararız. Çözüm arayışı ne kadar acil olursa, hata payı o denli fazla olur.

Yazıcı toneri bittiğinde ve bir toner satın almak istediğinizde; genelde 3 alternatifiniz oluyor: Orjinal Toner, Dolum Toner ve Muadil Toner. Bu seçenekler arasında Orijinal toner fiyat olarak oldukça pahalı ve  ilgili yazıcı firması tarafından yalnızca anlaşmalı noktalarda satılıyor. Kısaca bu seçenek genelde, yazıcıyı üreten şirketin ürettiği bir tonerdir. Dolum veya Muadil toner seçeneği ise, hemen hemen her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz toner alternatifleridir.

Örneğin, muadil toner genellikle farklı firmalar tarafından üretiliyor ve orijinal toner ile eşdeğer kaliteye sahip oluyor. Fiyat olarak kıyaslandığında muadil toner, orijinal tonerin epey gerisinde yer alıyor. Aslında günümüzde en çok tercih edilen toner türü de budur. Öte yanda, dolum toner ise verdiğiniz boş tonerin, yeniden doldurulması işlemidir.

Dolum Toner Yazıcılara Hasar Veriyor!

Bu anlamda genel tavsiye ise, her zaman orijinal toner kullanmasıdır. Kullandığınız yazıcının hem kaliteli bir çıktı vermesine, hem de daha uzun ömürlü kullanım için böylesi ayrıntılar önemli. Öte yandan muadil toner kullanımı özellikle bütçe konusunda sıkıntı yaşayan veya bütçeden  kısmak istendiğinde tercih edilen bir yöntem.

Durum böyle olduğunda ise, muadil toner seçiminde tanınan ve bilinen bir firmadan hizmet almak gerekiyor. Oysa, dolum toner uygulaması ise,  hiç bir zaman tavsiye edilmiyor. Genellikle kalitesiz bir şekilde dolum yapılan tonerleri yazıcılara ciddi zararlar verdiği bilinen bir gerçek. Dolum toner kullanıldığında genelde, çıktı alınan yazıcılarda silik veya şeritli yazdırma veya  yazıcıların kağıtları sıkıştırması gibi ciddi teknik sorunlar oluşuyor.

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.