x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Toner Dolumu Nasıl Yapılır ?

Toner Dolumu Nasıl Yapılır ?

14.06.2021

Toner Dolumu Nasıl Yapılır ?

Sizlere toner dolumunun nasıl yapıldığını ve toner dolum işlemlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini paylaşacağız.

Tonerin Mekanik Parçaları  

Toner dolumu yapmak için öncelikle toner kaç parçadan oluştuğuna bir göz atalım.

-        Toner tankı

-        Atık toner haznesi

-        Silindir (Drum)

-        Manyetik Merdane (Mag Roller)

-        Şarj Merdanesi (Developer)

-        Üst Bıçak (Doctor Blade)

-        Alt Bıçak (Wiper Blade)

Bu parçalar bazı tonerler dışında bir çoğunun ortak olarak kullandığı mekanik parçalardır.

Toner Dolumu Nasıl Yapılır

Tonerimizi öncelikle yanlarında bulunan vidalarını söktükten sonra toner 2 adet parçaya ayrılacaktır. Bu parçalar Görüntüleme ünitesi ve Toner Baskı bölümüdür.

Öncelikle atık haznesine takılı olan merdane, drum ve bıçakları  hazneden ayırmalıyız. Ve toner temizliği işlemine başlayabiliriz artık.

Toner dolumu yapma işlemi öncesinde tonerin temizliğini yapmamızda yara vardır.

Yazıcıda yazdırma sırasında kağıda fazla gelen tonerlerin atık haznesinde birikmektedir.

Bu atık haznesinde biriken atık toneri hazneden yardımcı bir parça(kompresör, küçük el süpürgesi, vs )  ile temizlememiz gerekmektedir.

Atık haznesinin temizlenmemesi durumunda dolum yapılan tonerin  atık haznesi de bulunan toner yazdırma sırasında kağıda düşecek  kötü bir kopya almanıza sebep olacaktır.

Ve atık haznesi ne bağlı olan merdane,drum ve bıçağı dikkatli ve zarar vermemeye özen göstererek temizlememiz gerekmektedir.

Temizlik işleminden sonra merdane, drum ve bıçağı atık haznesine narince vidaları ile takmamız gerekmektedir.

Atık haznesini , bıçağı  temizledikten ve merdaneyi hazneye bağladıktan  sonraki işimiz toner dolumu yapmak.

Toner Dolumunu Yapalım

Toner tankına geldi sıramız toner tankının sol tarafında “toner cinsine göre değişiklik gösterebilir.” bir adet vidayı çıkarıyoruz. Ve toner tankının yüzü bize bakacak şekilde kapağı açıyoruz.

Toner tankında bir adet manyetik merdane bulunmaktadır toner tozlarını üstünde bulunur bu merdanenin ve merdaneyi çıkardıktan sonra merdaneyi hassas bir biçimde temizliyoruz.

Bu merdanenin altında bir adet bıçak bulunmaktadır. Bu bıçağı’da söküp temizlememiz gerekmektedir.

Temizleme işlemi bittikten sonra bıçağı yerine takıyoruz. Ve toner tozumuzu toner tankının hemen sağında bulunan toner kapağını açarak tonerimizi döküyoruz. Toner tozunu (CF283A) 75 gram toner koyulur.

Ve bundan sonraki işlemlerimiz tamamı ile parçalarına ayırdığımız toneri birleştirmek olacak toner dolumu yapılan toner tankını sağ tarafını tekrar yerine takacağız ve vidası ile montajını yaptık.

Sıra toner tankı ile atık toner haznesini birleştirmeye geldi.

Toner tankı ile atık toner haznesini birleştirirken dikkat edilmesi gereken yayların ve toner tankının ayaklarını oturduğundan ve yayları oturduğumuzdan emin olduktan sonra iki mekanik parçayı sıkıca birbirine kenetlenmeliyiz.

Ve kenetleme sonrasında tonerin kenarında pim girişleri olacaktır bu pim iki parçanın birbirine bağlanmasını ve pimi taktıktan sonra bir bütün hale getirecektir.  

Tonerinizi Text Tonerde Doldurun


Fotokopi makineleri ile yazıcıların içerisinde görev yapabiliyor olan toner parçası yukarıda da bahsedildiği gibi tekrar dolumu yapılabilen bir üründür.

Günümüze bakıldığı zaman ise artık toner dolum işleri ile uğraşan ve insanlara bu ürünlerin dolumu üzerine gayet iyi bir hizmeti verebilen firmaların bulunuyor olduğu dikkat çekmektedir.

Bu firmaların başında ise Text Toner firması gelmektedir. 

Neden Text Toner 


Text Toner firması sizlere toner dolum konusunda en iyi yardımı sağlayacak olan,  sizlere yine anında teknik destek ve online müşteri hizmeti ile paranızın karşılığı olan  hizmeti verebilecek olan sayılı firmaların başında gelmektedir.

Bu durumun ilk sebeplerinden biri olarak Text Toner firmasının herhangi bir ücret talebi içerisinde bulunmadan, kurye servisi, araçları ve İade garantisi ile sizlerin hizmetinize sunulmaktadır. 

Text Toner ücretsiz olan kurye ile araç servisleri sayesinde boş olan toner veya kartuşunuzu alabilmek için adresinize geliyor ve teslim almış olduğu kartuşlarınızı barkod sistemi sayesinde teslimattan sonraki toner dolum işleminin bitmesi ile en kısa süre içerisinde ulaştırıyor.

Ayrıca sizlere muadil toner satışı ile ilgili detaylı bilgi vererek sizlerin ihtiyacını karşılayacak tonerleri sizlere öneriyor.

Mudail toner alımı ile toner dolumu ürünlerinden çok daha iyi ve kaliteli hizmetleri alabilirsiniz.

Çünkü mudail toner tıpkı orjinal toner ürünleri gibi üretiliyor  ve aynı zamanda orijinal toner ürünlerinden çok daha uyguna alma şansınız vardır.

Bundan dolayı sizler de toner dolumu için ya da mudail toner alabilmek için vakit kaybı yaşamadan Text Toner firması ile iletişime geçerek, gerekli konu hakkında en iyi hizmeti alabilirsiniz.

Text Toner Tel : 0212 324 (1) 325       

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.