x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Text Toner'den Toner Dolumu Hakkında Bilgi

Text Toner'den Toner Dolumu Hakkında Bilgi

14.06.2021

Toner dolum işlemi yazıcı tonerinin yenilenmesi ile mümkündür. Yazıcı kartuşlarında bulunan mekanizma parçaları tek kullanımlık olarak üretilmişlerdir. Piyasada satılan ucuz yazıcıların tüketim malzemeleri kaliteli olmaz. Dolayısıyla tüketiciler ucuz fiyata aldıkları yazıcıların kartuşu bittiğinde şaşırabilir. Böyle bir durumla karşılaşan tüketici toner dolum işlemi gerçekleştirmek ister. Ancak bu tip yazıcılar tonere toz ilavesi yapılsa da çalışmaz. Tonerin içinde bulunan parçaların da yenilenmesi gerekir. Piyasadaki birçok üretici firma, toner dolum işlemini engellemek için kartuş üzerine çip yerleştirir veya kartuş içindeki parçaları tek kullanımlık yapar. 

Yeni teknoloji ile üretilen yazıcıların çoğunda çip bulunur. Bu yazıcılarda biten kartuşlar sadece toz doldurma işlemiyle işlevlerini yerine getiremez, çiğ değişim işlemi veya resetleme işleminin yapılması gerekir. Toz ilavesi yapılıp baskı elde edinmek istense bile kağıt üzerinde kusma, leke, siliklik ve çizgi gibi problemler yaşanır. Bu sorunlarla uğraşmamak için toner bittiğinde direk yenileme yapılması önerilir. Yenileme işlemi esnasında; toner üzerinde bulunan tüm parçalar sökülürek, ana gövde ve dişli sistemler detaylı olarak temizlenir. İçerisinde bulunan yabancı maddeler tamamen ayrıştırılır. Yenileme işleminde doldurulacak olan toz ilgili model için olmalıdır. 

Yenileme işleminin maliyeti yüksek gibi görünse de toner dolum işleminde yaşanacak aksaklıklar düşünüldüğünde daha hesaplı bir yöntemdir. Toner dolum işlemi esnasında mürekkep tozlarının yazıcı içine dökülmesi, hem tozların israf olmasına sebep olacak hem de yazıcıya zarar verecektir. Piyasada satılan yeni model yazıcıların çoğunda çip kullanılmaktadır. Hem maliyeti yüksek değildir hem de baskı kalitesi oldukça iyidir. Tüketiciye uzun ömürlü kullanım sağlar.

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.