x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Tarayıcı veya Scanner Tavsiyesi

Tarayıcı veya Scanner Tavsiyesi

14.06.2021

İstenilen yazılı dökümanların usb yardımıyla bilgisayar ortamına aktarma işlemi tarayıcı (scanner) ile gerçekleştirilir. Bazı yazıcı ve fotokopi makinalarında tarayıcı(scanner) özelliği bulunmaktadır. Sadece tarayıcı özelliğini gerçekleştirmek için tek başına da satılabilir. 

Tarayıcıları işlevsellikleri açısından inceledeğimizde karşımıza iki tip tarayıcı(scanner) çıkar. Döküman tarayıcılar ve manuel tarayıcılar... A4/A5 formatında seri tarama işlemi gerçekleştirmek için döküman tarayıcılar kullanılır. Manuel tarayıcılar ise kitap, kimlik, fotoğraf, A4/A5 formatı birbirinden bağımsız dökümanları taramak için kullanılır. Tarayıcı(scanner) almak istediğinizde öncelikle ne amaç için kullanacağınızı belirlemenizde fayda var. Bu doğrultuda satın alma işlemi gerçekleştirdiğinizde pişmanlık yaşamazsınız. 

Döküman tarayıcı ve manuel olarak gerçekleştirebileceğiniz tarayıcılara örnek olarak birkaç modelden bahsedebiliriz.
   

1- Canon Lide 220 Tarayıcı: Piyasada yaygın olarak kullanılan bir modeldir. Fotoğraf ve belge taramak için idealdir. Tarama Hızı (Renkli) satır başına 2,2 milisaniye (300 dpi), satır başına 33,2 milisaniye (4800 dpi) ve Tarama Hızı (Gri) satır başına 2,2 milisaniye (300 dpi), satır başına 11,1 milisaniye'dir. (4800 dpi) Satış fiyatı: 300-350 TL

2- Epson Perfection V19 Tarayıcı: Fotoğraf ve belge taratmak için kullanılan bir modeldir. Ev ve ofis için tasarlanmıştır. Solgun renkli eski fotoğraflarınızı Easy Photo Fix yazılımı sayesinde canlandırır ve görüntü kalitesini arttırır. Epson Perfection V19 tarayıcının tamamen sökülebilir kapağı sayesinde ,kalın kitapları, fotoğraf albümlerini ve diğer öğeleri de kolayca taratabilirsiniz.

Seri tarama işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız döküman tarayıcılar tam size göre. Bu tarayıcılar ile kitap ve fotoğraf tarayamazsınız ancak seri şekilde A4/a5 formatında sayfalar tarayabilirsiniz. Kurumsal şirketler genellikle döküman tarayıcılar kullanır. Bu tip tarayıcılara örnek verecek olursak; 

1- Canon DR-C130 Tarayıcı: Hem kaliteli hem de seri olsun diyorsanız Canon DR-C130 tarayıcı almanızda fayda var. Piyasa fiyatı diğer tarayıcılara göre yüksek olsa da işlevi açısından fiyat-performans dengesini karşılıyor. Çift taraflı belgeleri tek geçişte tarama özelliği sayesinde belge akışlarınızı hızlandırır ve piyasadaki rakiplerine göre %50'ye kadar enerji tasarrufu sağlar.

2- Canon P-215 Tarayıcı: Canon markalı bu model kullanım kolaylığı ile ev ve seyahatlerde sıklıkla tercih edilir. Mobil belge tarayıcı özelliği ile kullanıcısına yüksek hız ve tak-çalıştır konforu sağlıyor. Piyasada önerilen satış fiyatı 900 TL. 

3- IRISPen Air 7 Tarayıcı: Döküman ve manuel tarayıcılar dışında bir de kalem tarayıcılar mevcut. Daha çok akademisyenlerin tercih ettiği bu model kullanım kolaylığı sağlıyor. Bilgisayarlara kolayca bağlanabilen kalem tarayıcılar bir bilginin anında düzeltilmesine imkan veriyor. Kalem tarayıcılar arasında en çok tercih edilen modeldir.

4- SCAN-900DPI Renkli Mini Taşınabilir Tarayıcı: Öğrencilerin ve akademisyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir diğer seçenek ise taşınabilir tarayıcılardır. Taşınabilir tarayıcılar SD kart ile çalışır. Taşınabilir tarayıcı satın alırken dikkat etmeniz gereken nokta SD kart ve bataryadır. Genellikle taşınabilir tarayıcılar SD kart ve batarya olmadan satılır. Bunları haricen almanız gerekir. Taradığınız dökümanları bilgisayar ortamına bir kablo yardımıyla atmanız mümkündür.

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.