x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Samsung CLT-C406S (C406) Toner Dolumu Nasıl Yapılır?

Samsung CLT-C406S (C406) Toner Dolumu Nasıl Yapılır?

14.06.2021

Tonerimizin her 2 tarafında vidalar vardır. Bir tarafında 2 vida diğer tarafında 3 adet vida vardır. 2 vidanın bulunduğu kısmın üstündeki kapağın tutulmasını sağlamakta olan 2 vidayı öncelikle yerinden çıkartıyoruz. Ardından tonerin drumının üzerinde bulunmakta olan yayı dikkatli bir şekilde yerinden söküyoruz ve drumımızı çok narin olduğu için zarar vermeyecek şekilde yerinden söküyoruz. Özellikle hatırlatmak gerekirse drumı 10 dakikadan fazla güneş ışığına maruz kalmasını önleyin aksi bir durumda yeni bir drum almak zorunda kalırsınız.

Drumı narin bir şekilde yerinden çıkardıktan sonra drumın altında bulunmakta olan  ve druma paralel şekilde duran plastik döndürme silindirini yerinden yavaşça çıkartıyoruz. Drumı güzelce ve narince yumuşak bir bez ile temizliyoruz. Çok dikkatli temizlemeniz gerekmektedir aksi taktir de drum çizilebilir. Çizildiği halde çıktılarınızın üzerinde çizgiler meydana gelebilir. Bu aşamaların ardından tonerimizi 2 parçaya ayırmamız gerekecektir. Bunu yapabilmek için tonerimizin 2 tarafında bulunmakta olan ufak mil şeklindeki metal parçaları tonerin içinden dışarıya doğru yavaşça ittiriyoruz ve ardından tonerin dış kısmından bir pense ya da karga burun yardımıyla söküp çıkartıyoruz. Metal milleri yerinden söktükten sonra tonerimizi kolaylıkla 2 parçaya getirebiliriz.

Parçalardan birinde atık toz kısmı diğerinde ise kullanılamak üzere toner toz bölmesi vardır. Sıradaki aşamada atık toz haznesini ve onu oluşturmakta olan parçaları teker teker temizlememiz gerekmektedir. Bunun için ise atık toz haznesinin metal kapağını tutan 2 vidayı çıkartıyoruz. Bu metal parçayı ve atık toz bölmesinin içindeki atık tozları güzel ve narin bir şekilde temizliyoruz. Eğer ufak elektrikli süpergeniz varsa işiniz kesinlikle daha da kolay olacaktır. Eğer yok ise bir boya fırçası veya boya fırçasına benzer yumuşaklıkta herhangi bir şey yardımıyla atık toz haznesindeki atık tozları ince bir şekilde temizliyoruz. Genelde evde bu işleri yaparken eldiven ve maske kullanılmıyor ancak eldiven ve maske kullanırsanız sizler için sağlık açısından daha iyi olur. Biliyorsunuz ki bu toz sağlığa zararlıdır.

Atık toz haznesinin temizliği bittikten sonra ise metal kapağı yerine takıp vidaları tekrardan yerleştiriyoruz. Tonerin 2. parçası ise toner tozunu içine koyacağımız haznedir. Ama dolum yapmadan önce manyetik silindiri dikkatlice yerinden çıkartıyoruz. Burada dikkatli olmak çok önemli çünkü manyetik silindirin çekim özelliğinden dolayı üzerinde toner tozları kalabilmektedir. Çıkartırken ucunda siyah bir yüzüğe benzeyen parçanın kaybolmamasına özen gösteriyoruz. Onu da düzgünce siliyoruz ve bir kenara bırakıyoruz. Ardından 2. parçanın üzerinde tek vida ile tutturulmuş kapağı yerinden söküyoruz. Dikkat çekmiştir mutlaka kapağı yerinden çıkardıktan sonra toneri doldurduğunu yerde o bölümün tıpası bulunmaktadır. Tıpayı söküyoruz ve daha önceden tonerimizin içerisinde kalmış olan toner tozlarını yavaşça temizliyoruz. Tabi bu sizin tercihinize kalmış bir şey. ama temizlemezseniz de herhangi bir zararı yoktur ve üzerine toner tozu ilave ederek geriye kalan tozu da kullanabilirsiniz. 

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.