x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Renkli Toner Dolumu Nasıl Yapılır?

Renkli Toner Dolumu Nasıl Yapılır?

14.06.2021

Yazıcıların tarihçesine baktığımızda ilk icat edilen yazıcılar siyah-beyaz baskı özelliğine sahipti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yazıcılara renkli baskı yapabilme özelliği geldi. Özellikler eklendikçe yazıcı maliyetleri de buna bağlı olarak arttı. Aslında yazıcıların kendinden daha çok toner, kartuş gibi yazıcı içinde kullanılan ürünler daha yüksek maliyetlere sebep oluyor. Yazıcılar ilk satın alındığında içerisinde demo tonerler veya demo kartuşlar bulunur. Adından da anlaşılacağı üzere demo oldukları için tam dolu şeklinde bulunmazlar. Tanıtım amaçlıdır. Demo toner veya kartuş bittiğinde tekrar orijinal toner veya kartuş almak istediğinizde karşınıza yüksek fiyatlar çıkabilir. Orijinal toner veya kartuş fiyatları, zaman zaman yazıcı fiyatlarından bile yüksek olabilir.

Toner yenilemek için bir diğer seçenek ise toner dolumu yapmaktır. Ancak renkli toner dolumu yapmak istediğinizde yine maliyetler yüksek olacaktır. Çünkü renkli tonerlerde dört kartuş bulunmaktadır ve her toner dolumu yapıldığında toner çipinin değişmesi gerekir. Peki renkli toner dolumu nasıl yapılır? Renkli toner dolumu için içlerinde siyah, mavi, kırmızı, sarı renkte toz bulunan kartuşlar vardır. Bu kartuşlar sayesinde renkli tozlar dökülerek kağıt üzerine baskı işlemi gerçekleştirilir. Renkli tozların homojen karıştırılmasıyla istenilen renk elde edilir. 

Baskı işleminin kaliteli olması için kullanılan toz da kaliteli olmalıdır. Kalitesiz toz kullanıldığında drum ünitesine yeteri kadar yapışmayacağı için, baskı da kalitesiz olacaktır. Bu işlemde drum kaplaması da önemlidir. Kaliteli toz kullanılsa dahi drum kalitesiz olursa, baskıda istenilen renk tonu elde edilemez. Kullanılan renk tozlarının da özellikleri aynı olmalı. Renkli yazıcılardan siyah-beyaz çıktı dahi alsanız maliyet artacaktır. Eğer renkli baskı yapmayacaksanız renkli yazıcı kullanmamanızda fayda vardır.

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.