x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Muadil Toner ve Geri Dönüşüm

Muadil Toner ve Geri Dönüşüm

14.06.2021

Muadil Toner ve Geri Dönüşüm



                Çevremizde uzun zamandır küresel ısınma ve çevre kirliği sebebiyle iklimler daha değişim yaşamakta.  Aslına bizlere bu konuda öyle kocaman kocaman sorumluluklar düşmüyor. Yapacağımız küçük şeyler birçok konuda bizlere geri dönüyor. Gereksiz kâğıt tüketimi doğaya kaç ağaç kurtarıyor bir düşünün. Bunu muadil toner içinde yapılmasın.  Muadil toner dolum sırasında içine koyulan maddeler doğada çok zor çözünen maddelerdir. Tıpkı petrol gibi maddeler de olduğu gibi. Toner dolumu biten ve artık kullanılmayan tonerlerinizi direk çöpe atmak doğaya oldukça zarar verir. Bunun yerine sokaklarda ve şehir merkezlerinde özel olarak ayrı ayrılan özel kapaklı çöp kovalarına bırakmak oldukça önemlidir.

                Muadil toner daha önce kullanılmış tonerlerin tekrar elden geçirilerek kullanılmasıdır. Yani orijinal olan tonerin tekrar temizlenip işlevselliği tamir edilerek kullanılır haline gelmesidir. Orijinal tonerden herhangi bir farkı yoktur. Bunu aksine muadil toner yerli sermaye sayılır. Doğaya faydadır, yani geri dönüşümü vardır. Ayrıca muadil toner orijinal tonere göre daha hızlı bulunur.

                Sıfır orijinal tonerde var olan her şey muadil toner dolumu nda mevcuttur. Muadil toner dolumu ülkemizdeki firmalar tarafından yapılmaktadır. Başka ülkelerden ihraç etmeyip ülkemizde var olan ürünlere rağbet etmemiz her anlamda çıkarımızadır. Hem ülkemiz hem bizler kazanmış oluruz. Ülkemiz kalkınırsa bizlerde kalkınmış oluruz. Fakat tüm bunların yanında dikkat etmemiz gereken bir diğer konu ise sağlık;

                Toner dolumu yaptırırken birçok konuda dikkatli olunması gerekiyor. En ilk öncelik kesinlikle kendi başınıza muadil toner dolumu yapmayın. Muhakkak işin ehli ve güvendiğiniz bir firmadan yardım alın. Öyle basite alacağınız bir konu olmadığı gibi sağlığınızı da çok ciddi risklere atmış olursunuz. Gözleriniz ve iç organlarınız ile birçok riski almaya değmeyeceği gibi yazıcınızın da ömrünü azaltmış olursunuz.  Geri dönüşümü de olan toner,  muadil toner dolumu yapılmayacak hale gelince dönüşüme girer.

Güvendiğiniz firmalarda dolum yaptırmayı da ihmal etmeyin. 

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.