x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Muadil Toner Fiyatları Neden Değişken?

Muadil Toner Fiyatları Neden Değişken?

14.06.2021

Orijinal toner fiyatlarının hemen hemen yazıcı fiyatlarına yaklaşması sebebiyle kullanıcılar alternatif seçenekler aramaktadır. Piyasada orijinal tonerin işlevini gören onlara eşdeğer muadil tonerler bulunmaktadır. Muadil tonerlerin işlev olarak orijinal tonerlerden farkı bulunmamaktadır. Sadece baskı sayısı olarak muadil tonerde yüzde 5 kayıp yaşanmaktadır. Bu durum da kişisel kullanıcılardan ziyade kurumsal, daha çok baskı yapan kullanıcıları etkilemektedir.

Piyasada satılan muadil tonerleri farklı fiyatlarda görmek mümkün. Muadil tonerleri tasarlayıp üreten ve satışa sunan firmaların farklı olması sebebiyle muadil tonerlerin fiyatları da farklılık göstermektedir. Muadil toner satın almak istediğinizde piyasada en çok printpen muadil toner ve fragile muadil tonere rastlarsınız. Bu tonerlerin üreticileri ve dağıtıcıları farklı firmalar olduğu için satış fiyatları da farklı olur. Ancak muadil tonerin satış fiyatları arasında çok yüksek farklılık olmaz. 

Ucuz muadil toner almak isteyenler genellikle internet üzerinden online satış sitelerine başvurur. Online satış siteleri ürünü ucuza satar ancak kargoda yaşanan sıkıntılar, üründe çıkan sorunlar sebebiyle maliyet daha çok artar. Sorunlu ürünü iade etme süreci vs derken hem cebinizden daha çok para çıkmasına hem de vakit kaybı yaşamanıza sebep olur. Online toner satışı yapan sitelerin dışında adrese teslim yapan kartuş toner firmaları da bulunmaktadır. Bu firmaların ürünleri ile piyasada satılan muadil toner arasında fiyat farkı bulunmaktadır. Bunun sebebi ise adrese teslim toner hizmetinde hizmet bedeli toner fiyatına yansıtılır. Bu durum da toner fiyatının piyasada bulunan diğer muadil toner fiyatlarından yüksek olmasına sebep oluyor. Ancak bu firmaları tercih ettiğinizde sorun yaşama olasılığınız düşer. Online ucuz satış yapan birçok satıcı kalitesiz muadil tonerleri piyasaya sürmektedir. Ucuz satarak sürümden kazanmayı hedefleyen bu satıcılar birçok kullanıcının mağdur olmasına sebep olmaktadır. Ucuz ve kalitesiz muadil tonerler gerekli standartları karşılamaz ve kullanıcıya kötü bir tecrübe yaşatır. 

Muadil toner seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ürünün sıfır olup olmamasıdır. Çünkü birçok dolandırıcı satıcı, bitmiş orijinal tonerleri doldurarak, muadil toner olarak piyasaya sunmaktadır. Satın aldığınız muadil tonerin sıfır olduğunu gösteren belgeyi almayı sakın unutmayınız.

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.