x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Lazer yazicilar

Lazer yazicilar

14.06.2021

Lazer yazicilar

Lazer yazicilarin diğer yazıcılardan ayıran özelliklerinden biri çok kaliteli baskı sunmaları ve pahalı olmalarıdır. Sadece siyah rengi kâğıt üzerine basan lazer yazıcılar yanında, günümüzde farklı renkleri kâğıt üzerine basan renkli lazer yazıcılarda vardır. Renkli lazer yazıcılar çok pahalı olmalarına rağmen, ürettikleri harika grafikler ve yazılardan dolayı hak ettikleri ilgiyi topluyorlar diyebiliriz. Bu yazıcılar tarafından üretilen profesyonel düzeydeki basımlar, kendi reklamlarını ya da grafiklerini yapan kişiler üzerinde derin bir etki bırakıyorlar. Renkli lazerler, normal lazer yazıcılara benzer bir şekilde çalışır; sadece daha fazla yüke ihtiyaçları vardır. Renkli toner dolumu işlemini size en kaliteli Text Toner yapar.

Renkli lazer yazıcılarda renkli mürekkep kartuşu kullanılır. Temel renklerden “siyah, kırmızı, mavi ve sarı” renkli sayfalar ortaya çıkartılıyor. Oluşturulmak istenen renkler Bu temel renklerin karışımı ile elde ediliyor. Gittikçe çok popüler olmaya başlayan renkli baskı yöntemi silindirin her bir dönüşünde tek bir renk bırakmaktadır.

Kâğıda aktarılmasıdır. 

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar hemen hemen bütün günlük işlerimiz için kullanabiliriz. Metin basmak pahalıya gelse de renkli bir görüntü sunarlar. Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda ise bu işlemler daha zorludur. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar isimlerinden anlaşılacağı gibi sıvı haldeki mürekkebi kâğıdın üzerine doğrudan gönderirler ve gerekli renkleri üretebilmek için de renkleri birbirine karıştırırlar. Tabii bu karıştırma işlemi kâğıdın üzerinde gerçekleşir.

Mürekkebi püskürtmek için günümüzde geçerli iki yöntem bulunur. Bir tanesi mürekkebin kartuş içindeki bir bölümde ısıtılarak genleşmesi ve oluşan basınçla dışarı çıkan mürekkebin kâğıda aktarılması yöntemidir. Diğeri ise elektrik akımıyla denetlenen bir kesenin içindeki mürekkebin, elektromekanik etkiyle oluşan basınç sayesinde 

Lazer yazıcılar daha modern ve hızlı çalışma formuna uygun ve renk konusunda daha dinamik görüntüler sunar.

Tavsiye edecek olursak 2 yazıcıda kendine göre iyi performansa sahiptir ancak lazer yazıcılar kullanış açısından ve pratiklik açısından daha iyidir diyebiliriz.

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.