x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Lazer Yazıcı’da Çok Fonksiyonlu Model Tavsiyeleri!

Lazer Yazıcı’da Çok Fonksiyonlu Model Tavsiyeleri!

14.06.2021

Ofis aktörleri içinde en popüler olan Lazer Yazıcılar, kendi içinde özelliklerine göre farklılık gösteriyor.

Lazer yazıcılar aynı zamanda diğer yazıcı türleri arasında hızlı ve kaliteli baskı yapabilen en ekonomik yazıcılardır. İş hayatındaki önemi yadsınamaz olan Yazıcılar, üretildiği günden bu yana masaüstü yayıncılık alanında önemli bir ihtiyacı karşılıyor.

Aslında, Lazer yazıcılar yapı olarak fotokopi makinelerine çok benzemektedir. Yazıcılar, baskılarında toner adı verilen renk tozlarını kullanmaktadır. Sadece siyah-beyaz baskı yapabilen lazer yazıcılar da mevcut olduğu gibi renkli baskı yapabilen lazer yazıcılarda var elbette.

Kendi içinde farklı model ve özelliklere sahip olan Lazer yazıcıların en büyük özelliği; sessiz çalışmaları, kalite ve hızlarıdır. Bahsi geçen bu tür Lazer yazıcılarda, toner kullanılmaktadır. Toner, kurutulmuş toz mürekkep taneciklerine verilen genel ad. İşleyişte Toner tanecikleri, bilgisayardan gelen veriler yardımı ile kâğıt üzerine basılıyor.

Lazer Yazıcıda Fonksiyon Tercihe Bağlı!

Lazer Yazıcının belleğinde oluşturulan sayısal sayfa görünümü, lazer tabancası yardımı ile drum (tambur) üzerine aktarılıyor. Bunun sonucunda Drum’ın, lazer ışınıyla manyetize edilen bölümlerine toner yapışıyor ve, drum’a değen kâğıt üzerinde istenilen karakter ve grafikler oluşuyor.

Piyasada  satılan lazer yazıcı türleri arasında  vuruşlu, termal, mürekkep püskürmeli ve boya uçurmalı gibi alternatifler mevcut.Fakat hız, kalite, verimlilik ve ekonomik açıdan bakıldığında ise, lazer yazıcılar her zaman avantajlı durumdadır.Yazıcıların fonksiyon konusu ise mobil yazdırma, tarayıcı, wifi, network (ethernet bağlantısı), fotokopi, fax gibi ek özelliklerin bulunması anlamına geliyor.Bu  seçenek ise,  tamamen kullanıcı amaç ve tercihlerine bağlıdır.

1- Samsung SL-M2070 Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı

2- Brother DCP-1511 Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı

3- Canon i-Sensys MF416DW Çok Fonksiyonlu Yazıcı

4- Brother MFC-9330CDW Multifonksiyonel LED Lazer Yazıcı

5- Ricoh SP-C240DN Laser Ağ Yazıcısı (A4)

6- Oki MC562DNW Fakslı Çok Fonksiyonlu Laser Yazıcı

7- HP Color Laserjet Pro MFP M277n Lazer Yazıcı

8- Canon MF628CW Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı

9- Xerox 6027V_NI Lazer Yazıcı

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.