x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
HP 12A Muadil Toner?

HP 12A Muadil Toner?

14.06.2021

Toner; fotokopi, fax makineleri ve yazıcılarda kağıda aktarılan yazı ve görüntünün basılmasını sağlayan tozun depolandığı birimdir. Kurutulmuş toz halindeki mürekkebin muhafaza edildiği parçalardır. Piyasada tonerlerin siyah, mavi, sarı, macenta olmak üzere 4 rengini bulmak mümkündür. Orijinal toner fiyatları oldukça yüksektir. Bu sebeple orijinal tonere yakın muadil tonerler piyasada sıklıkla kullanılmaktadır. Muadil tonerler orijinal tonerle aynı işlevi görmektedir. Muadil tonerlerde tek dezavantaj yüzde 5 baskı kaybı yaşanmasıdır. 

Orijinal toner fiyatlarının zaman zaman bir yazıcıyla aynı fiyata denk geldiği düşünüldüğünde muadil toner tercih etmek mantıklı bir hal alıyor. Muadil tonerde yaşanacak baskı kaybı, orijinal tonerin yüksek fiyatına oranla daha çok tasarruf sağlar. Piyasada satılan muadil toner modelleri arasında en kullanışlısı 12a Muadil Toner'dir. Baskı kalitesi ve sayısı bakımından piyasada satılan diğer muadil tonerlere göre oldukça avantajlıdır.

Muadil Toner Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Orijinal tonerlerin fahiş fiyatları kullanıcıları muadil tonerlere yöneltmektedir. Yazıcı fiyatına yaklaşan orijinal toner fiyatları sebebiyle kullanıcılar özellikle kurumsal şirketler muadil toneri tercih etmektedir. Baskı sayısında az kayıp yaşanması sebebiyle muadil toner tercih edenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Muadil toner alırken firmanın güvenilir olmasına dikkat edilmeli. Muadil toner ile birlikte mutlaka faturası da istenmeli. Aksi takdirde harcanan para boşa gidecektir. 

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.