x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Geçmişten günümüze Laser Yazıcılar

Geçmişten günümüze Laser Yazıcılar

14.06.2021

Ev ve ofisleriniz için çok yönlü ve kreatif manada da artık çok daha şık ve uygun fiyatlı Yazıcılar ve bu yöndeki tüm seçenekler, Kablosuz ( Wifi )’lı, Networklü, Dublex ve yeri geldiğinde Cep telefonlarımızdan bile baskı işlerimizi çözdüğümüz,

Baskılarımızı canlıymış hissiyatıyla ve dakikada yüzlerce baskı adeti alınan ve fotoğrafları, fikirleri, projeleri kısacası tüm düşünceyi ve evrakı kağıda kusursuzca döken ürünlerin ismidir lazer yazıcılar.

Şimdilerde akıllı telefondan tutun akıllı saatlere tüm cihazlardan koordine edilebilen bu dijital dünya temelleri öncesinde işlerin nasıl yürüdüğüne bir inceleyelim

Türk Dil Kurumunda Fotokopi;

Fotokopi makinesi, belge ve görüntüleri ucuz ve saniyeler içerisinde kopya ederek çoğaltmak için kullanılan bir makinedir. Türk Dil Kurumu fotokopi makinesine karşılık olarak ‘Tıpkıçekim’ ismi ile  her ne kadar kullanmasak ta Türkçe karşılığı budur diye bir isim vermiştir.

İlk Fotokopi

İlk fotokopi makinesini, baskı maliyetleri ve gerektiğinde kişiye özel bir çoğaltma, kopyalama ürünü neden olmasın fikriyle; Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı sene olan  1938 yılında, New York Kentinin bir kasabası olan Astoria , Queens’te, salaş bir güzellik salonunun arkasındaki kömürlükten bozma bir laboratuvar da ‘Chester Carlson’ tarafından icat edilmiştir.

İlk Fotokopi Makinesi;

Bu icat aradan geçen 20 sene sonrasında 1960'lı yıllarda işi ticari zeka ve her kurumda olabilmesi konusuna konsantre fikir ve satış tecrübesiyle çalışan Amerikalı Xerox firması tarafından geliştirilerek satışı yapıabilinecek hale ve kişi ve kurumların kullanacağı şekilde günümüzde Onlarca firma tarafından binlerce yazıcı modeli ile yılda 3,5 Trilyon (3.500.000.000) kapasitesi ile kopyalamada yeri dolmayacak bir yapıtaşını inşa ederek insanlığa armağan etmiştir.

Hayatımızın bir parçası Fotokopi;

Günümüzde pek çok laser yazıcı ve fotokopi makinesi karbon salınımlı tonerler yardımıyla belgeyi tarayarak kopyalama işlemi yapmaktadır.

Her icat edilen üründe olduğu gibi gereksizmiş gibi duran Yazıcı ve Fotokopi makineleri; iş, eğitim, devlet kurumları ve artık neredeyse her işyerinde çok yaygın olarak kullanılmakta ve olmazsa olmazlar arasında kendine yer oluşturmuştur.

Toner Nedir ;

Toner, Fotokopi ve Laser Yazıcıların çalıştığında eski sistemlerdeki Mürekkep gibi yazma işini sağlayan fakat Toner kartuşlarının içerisinde toz haline bulunan ve kağıt üzerine aktarılan siyah ve renki olarak kağıda aktarılan karbon salınımlı petrol türevi ve kalem gibi kullandıkça tükenen bir kimyasal maddedir.

Yazıcılar ne ile Çalışır ;

Fotokopi ve Laser Yazıcı ürününü satın aldığımız marka satıştan ziyade ‘ Elektrik, Su ve Doğalgaz  ’ hizmet ve ürünleri gibi Toner ve Sarf malzemeleri ile konuyu kendi tekeline uyumlu hale getirerek  maalesef sürekli bir zorunluluk oluşturan sistem,  Her yeni toner ve sarf malzeme ürünlerini tekel halinde ve neredeyse her bir Tonerin bir yazıcı parasına satıldığı bir sisteme giriş yapmış bulunuruz.

Muadil Toner Nedir ;

Yazıcı markalarının kullandığı teknik ve sistemlerin farklı fabrika koşulları kendi imkan, bilgi ve ARGE’si ile aynı ürünlerin farklı bir marka halinde yazıcı ve fotokopi makinelerinde kullanılabilmesi sağlayan ürünlerin ismidir Muadil Toner.  

Kaliteli Muadil Toner;

Her üründe bir ölçü bulunduğu gibi Muadil Tonerde ölçü sayfa adeti ve baskı kalitesidir. Bu veriler üzerinden düşünülecek olursa İnternetde onlarca fiyat neredeyse yok denecek kadar fiyatlar mevcuttur peki bu ne ifade etmektedir.

Düğün, dernek yastık altından yatırıma kuyumcularda en çok tükettiğimiz Çeyrek altından yola çıkacak olursak, Satın almayı düşündüğümüz Çeyrek Altını ismi ve marka farketmeyerek hangi kuyumcuya gidersek gidelim fiyat üç aşşağıya beş yukarı aynıdır. Çünkü Kalite ve üretim aşamaları tek tip güvenilir ve herhangi bir kuşukuya mahal vermeyecek şekilde güvenlir bir üründür.

Muadil Toner üretiminde Toner Kartuşundan elektrik aksamı kağıda yayan PCR parçasından tutun , Yazdırma komutunu Manyetikten parçasından görüntüleme ünitesi DRUM’ Ünitesine ulaştıran ve en nihayetinde atık tozun toparlama bıçağına götürdüğü bu aerodinamikte kullanılan parça ve En önemlisi kullanılan Toner Tozunun Kalite ve etik içeriği bellidir.

Bir cümlesiyle ürün bakışının nasıl olması gerektiğini anlatan ' Philip CROSBY ' nin dediği gibi  “Kaliteli olmayan şeyler daha fazla paraya mal olur.”

Altının 24 Ayar olması En değerli olduğunu ve bu manada Yine aynı kategoride bozdurması ve satın alması epey düşük olan Altın çeşidi 14 Ayarında aynı kategoride değerlendirildiğini unutmamak gereklidir.

Text Toner Tavsiyesi ;

Muadil Toner ürünlerinde kullanılan Toner tozu, yedek parça ve kullanılan toz gramajlarında yapılan hakkaniyetsizlikler, kalitesiz toz ve yedek parça ürün kullanarak, ISO’nun yürürlükte olan Hijyen ve İmalat ve Kalite değerleri ile maalesef sadece kutu üzerinde görüntüsü olarak karşılaşılmaktadır,

Çin Halk Cumuhuriyetin’de merdiven altı ortamlarda ve imalat aşamasında Muadil Tonere hayat veren tüm yedek parçalardaki kalite zafiyeti neticesinde, Muadil Toner kalitesizliği kutu içeriğinden anlaşılmayacağı gibi konu ancak fiyat performans karşılaştırması yapıldığı takdirde belli bir fikriyat sonrasında sonuca ulaşılabilinir.

Tüm soru ve yorumlarınız  için |+90 212 324 1 325 Pbx | info@texttoner.com |Tükenmez Toner

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.