x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Garantili Toner Dolumu Nasıl Yapılır?

Garantili Toner Dolumu Nasıl Yapılır?

14.06.2021

Toner Dolumu Nedir?

Toner dolumu işlemi; yazıcılarınızı ve fotokopi makinelerinizi ilk aldığınız zamanlarda baskı için belli bir kapasiteleri vardır. Hal böyle olunca belli bir süre sonunda toner dolum işlemi gerekmektedir. Diğer bir yandan ise toner baskı kapasitesini etkileyen belli başlı seçenekler vardır. Bunların başında ise toner tozu gelmektedir. 

Peki, toner dolumu neden yapılır? 

Toner dolumu yapılmasının nedenleri arasında ilk başta gelen maliyetinin diğer seçeneklere oranla daha düşük olması gelmektedir. Orijinal toner almaktan ise toner dolumu yapmak daha mantıklı bir hareket olacaktır. 

Garantili Toner Dolumu Nedir?

Bildiğiniz üzere, garantili toner dolum işlemi özen gerektiren bir işlem olduğu için kaliteli malzeme ve ekipman kullanılması gerekir. Ve bazı toner firmalarının sürekli müşteri kaybetmelerinin temel nedenleri arasında kalitesiz malzeme kullanarak ucuz toner dolum işlemi yapmaktır. Alanında uzman kişilerin kaliteli malzemeler kullanarak toner dolum işlemini gerçekleştirmesi, firmaların lehine bir davranış olur. 

Şimdi gelelim detaylı olarak hangi toner kartuşları sık kullanıldığı konusuna. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan toner kartuşu HP 85a'dır. HP laserjet p1102, HP laserjet p1102w, HP laserjet m1212nf, HP laserjet m1132, HP laserjet m1217nfw yazıcılar ile HP 85a toner kartuşları yaygın olarak kullanılır. Peki, toner dolum işlemi nasıl gerçekleştirilir?

Garantili Toner dolum işlemi yapan güvenilir firmalar kaliteli malzemeler kullanarak dolum işlemini gerçekleştirir. Toner kartuşlarının üzerindeki tıpa sökülerek toz halindeki likit mürekkepler kartuş haznesine doldurulur. Toner tozunun dolumunun ardından tıpa tekrar kapatılır ve dolum işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Ancak müşterilerin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biri dolum işleminin ardından kartuşun arıza vermesidir. Toner dolum işleminde kartuş içerisindeki parçaların da değiştirilmesi gerekir. Değiştirilmediği takdirde baskı yapılan kâğıt üzerinde çizgiler ve lekelenmeler oluşur.

Kartuş içerisindeki parçaların değiştirilmemesi sadece baskıya zarar vermez yazıcıya da zarar verir. Fotokopi kâğıdına taşan tozlar bir süre sonra yazıcının içine dökülür ve yazıcı içindeki parçaların arızalanmasına sebep olur. Ayrıca dökülen tozlar toner içindeki mürekkebin daha kısa sürede bitmesine sebep olarak gereksiz para israfına neden olur. Tam dolu kartuşun yapması gereken baskı sayısı bu nedenle yarı yarıya düşer. Toner dolum işlemi kaliteli ürünlerle ve eksiksiz olarak yapıldığı takdirde orijinal toner kartuşlarından bir farkı olmaz. Hatta baskı sayısı orijinal kartuştan daha fazla bile olabilir.

Garantili Toner Dolumu Fiyatları?

Garantili toner dolumu fiyatları son zamanların merak edilen konuları arasında yer alıyor. Ayrıntılı bilgiler almak istiyor ve aklınızdaki tüm soru işaretlerinden kurtulmak istiyorsanız eğer 0212 324(1)325 Pbx iletişim numaramızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Toner dolumu işlemi oldukça özen gösterilmesi gereken konularından biridir. Bu yüzden dikkat etmeniz gerekiyor. 

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.