x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Fotokopi Makinesi Nasıl Kullanılır?

Fotokopi Makinesi Nasıl Kullanılır?

14.06.2021

Son zamanlarda değişen teknolojik şartlar ile birlikte aynı zamanda iş ve okul hayatımızda kullandığımız ekipmanlar da değişiklik göstermektedir. İş dünyasında belli başlı olmazsa olmaz araçlar vardır; ofis ve ofisteki diğer eşyalar değişse de bu elektronik olan araçlar ve onlara olan gereksinimler asla değişmez. Buna örnek olarak, fotokopi makinesi modern iş yerlerinin işleyişinde hiçbir zaman önemini kaybetmez.

 

Fotokopi Makineleri 

Bildiğimiz üzere fotokopi makinelerinin mucidi Amerikalı George G. Beidler’dir. 1903 yılında icat edilen bu muhteşem makine ilk yıllarda sadece kopyalanacak olan belgeyi fotoğraflıyordu. Ancak farklı mucitler tarafından geliştirilen yöntemler sayesinde günümüzdeki halini almıştır. 

Şimdi bakıldığı zaman fotokopi makineleri çoğunlukla birden fazla iş yapabiliyor ve neredeyse, ofisin diğer ekipmanları olan bilgisayar ve telefonla yarışacak önemli bir konuma sahip. Diğer bir yönden birçok acil ve gerekli işlemleri fotokopi makinesi sayesinde gerçekleştirmekteyiz. Gelişen teknoloji ile birlikte yeni fotokopi makina teknolojileri de farklı yönlerde ilerlemeler kaydetti. Öyle ki, kullanımı oldukça zor olan paneli ile fotokopi makinelerinin kullanımı konuya yabancı ofis çalışanları için oldukça zor bir duruma geliyor. 

Diğer bir yandan, fotokopi çekmenin temel prensibinde ise büyükçe bir değişiklik olmadı. Yani aslında  temelde, basit bir belge kopyalama işi acemi bir ofis çalışanı tarafından dahi yapılabilmektedir. Bunun için ihtiyacınız olan temel malzemeler ise, çalışır durumda bir fotokopi makinesi, fotokopi makinesinde olması gereken kâğıtlar ve kopyalanacak, belge ya da benzeri baskı unsurları.

 

Fotokopi Makinesi Fiyatları 

Fotokopi makinesi fiyatları ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz eğer öncelikle nasıl fotokopi makinesi almak istediğinize karar vermelisiniz. Bazı işler ve yerler için sadece siyah beyaz fotokopi makineleri yeterli olabiliyorken bazı yerlerde ise bu tarz makineler yeterli olmayabiliyor. Onun yerine renkli fotokopi makineleri kullanılması gerekiyor. İhtiyaçlarınız doğrultusunda nasıl bir fotokopi makinesini istediğinizi düşünüp karar verirseniz eğer sizin için fiyat belirlenmesi daha kolay olacaktır. Siyah ve renkli fotokopi makineleri fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz eğer bize iletişim numaramızdan ulaşabilirsiniz. 

FOTOKOPİ MAKİNESİ KULLANIM TALİMATLARI:

• Tabi ki ilk olarak yapmanız gereken işlem; fotokopi makinesini açın, açma tuşunu bulun; bu tuş veya düğme genellikle fotokopi makinesinin üstünde kontrol panelinde yer alır. Ancak bazı fotokopi makinelerinin açma/kapama tuşu yan tarafta da bulunabiliyor.

• Diğer yandan, birçok fotokopi makinesinde, kapanmadan güç kullanımını düşüren bir ‘ sleep ( uyku ) ‘ modu da mevcuttur.

• Kontrol panelinde yer alan ‘copy (kopyala)‘ tuşuna bastığınızda fotokopi makinesi ‘uyanacaktır’. 

• Sonrasında ise fotokopi makinesinin kapağını kaldırın ve alttaki platen adı verilen cam yüzeye fotokopisini  almak istediğiniz belgenizi veya kâğıdınızı her ne ise yerleştiriyorsunuz.

• Fotokopi çekerken cam yüzeyin kenarlarında, belgenizi nasıl yerleştirmeniz gerektiğini gösteren işaretler mevcut.

• Belgeyi yerleştirildikten sonra, kapağı indirin. Fotokopi makinesinde, platenin üstünde kapak yerine belge besleyici bulunuyorsa, belge besleyiciyi platen üzerinden kaldırmayın. Belgenizi, bu bölüme yerleştirin.

• Genel olarak belgeleri buraya kendinize dönük yerleştirmeniz gerekir. Belge besleyiciye bakın, genellikle üzerinde hangi yönde yerleştireceğinizi belirtir uyarılar yer alır.

• Diğer yandan istediğiniz kopya sayısını belirleyin, fotokopi makinesinin kontrol panelinde oluşturulacak kopya sayısını gösteren bir ekran yer alacak.

• Fotokopi makinesinde kopya sayısını yazmanız için tuş takımı yer alır. Bu sayıyı arttırmak ya da azaltarak belirleyebilirsiniz. Bu işlem için genellikle makine üzerinde yukarı aşağı oklar, ya da artı ve eksi sembolleri mevcuttur.

• Basit bir şekilde fotokopi makinesi renkliyse, ‘Renkli’ ya da ‘Siyah Beyaz’ tuşlarından birine basmanız gerekli.

• Fotokopi çekerken kontrol panelinden uygun kâğıt boyutunu da seçmeniz gerekli. Çoğu makinede en az iki farklı kâğıt tepsisi olur; iki bölmede  20x25 cm ebatlarında Letter ve  20x35 cm ebatlarında legal denilen iki farklı kâğıt tipi yer alır.

•  Fotokopi makinesinde, özel boyutta bir sayfa kâğıt kullanmanıza olanak veren ‘bypass tepsisi’ denilen bir bölüm de vardır. Özel boyda veya renkte kâğıtlarda birden fazla kopya almanız gerekiyorsa, bu özel kağıdı doğrudan normal tepsilere koymanız lazım

• Fotokopi orijinal görseli büyütün ya da küçültebilirsiniz; çoğu fotokopi makinesinde standart olarak %50, %150 ve %200 büyütme seçenekleri mevcuttur.

• Fotokopi çekerken küçültme ve büyütme yüzdesini tuş takımından kendiniz belirleyebileceğiniz gibi eğer ayrıntılı bilgi almak isterseniz kullanım talimatından yararlanabilirsiniz.

• Kullanacağınız biçimde gerekli düzenlemeleri fotokopi makinesi üzerinde yapmanız mümkün. Öte bir yandan çoğu makine çift taraflı fotokopi çekebilir.

• Bu makinelerde çekim için kontrol panelindeki en gösterişli yani büyük tuş olan ‘Copy’ tuşuna basmak yeterli olacaktır. ‘Copy’ yerine ‘Start’ tuşu da kullanılabilir. Bu söz ettiğimiz tuş, genellikle yeşildir ya da yeşil ile işaretlidir.

• Fotokopi makinesi çekim yapılmadığında kendini beklemeye aldığından, yeni çekim yapacağınızda makinanın kendine gelmesi bir iki dakika zaman alması normaldir. Ardından istediğiniz fotokopiler sorunsuz bir şekilde çekilecektir.

 

Fotokopi makinesi nasıl kullanılır?” sorusunun cevabı yukarıda ayrıntılı bir biçimde anlatılmıştır. 

 

Fotokopi Toneri     |     Fotokopi Kurulumu     |     Fotokopi Makine Tamiri     |     Tüm Hizmetler için 

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.