x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Demo Kartuş Nedir?

Demo Kartuş Nedir?

14.06.2021

Tekrar doldurulması mümkün olmayan veya doldurulduğunda aynı performansı göstermeyen kartuşlar demo kartuş olarak nitelendirilir. Demo kartuşun çıktı sayıları azdır. Kullanım süreleri kısa olan bu kartuşları yazıcı ile birlikte almak gereksiz bir işlemdir. Kartuşsuz yazıcı almak ile arasında fark yoktur.

Demo kartuşlu yazıcı fiyatları ucuz olsa da daha sonradan alacağınız kartuşlar maliyeti daha da arttıracaktır. 100 TL'ye aldığınız demo kartuşlu yazıcı için sonradan 200 TL kartuş parası ödemek zorunda kalabilirsiniz ve kartuş her bittiğinde bu işlemi tekrar etmeniz gerekir. Yazıcı üreticileri pazarlama tekniği olarak demo kartuşlu yazıcıları piyasaya sürmektedir. Yazıcı seçiminde bu ayrıntıya dikkat etmeniz gerekir. Piyasada satılan yazıcılar arasında fiyat farkları dikkatinizi çekebilir. Bu durum bazı yazıcıların demo kartuş ile birlikte satılmasından kaynaklanmaktadır. Yazıcı alırken demo kartuş olup olmadığını sormalısınız. Aksi takdirde sonradan alacağınız kartuşlar için yüksek fiyatlar ödemeniz gerekebilir. Demo kartuş aldığınız takdirde çıktı maliyetiniz de artacaktır. 

DEMO KARTUŞ NASIL ANLAŞILIR?

Demo kartuşları tam dolu kartuşlardan ayırt etmek güçtür. Dışardan bakıldığında anlaşılmaz. Görünüş olarak tam dolu kartuşlardan farkları yoktur. Yazıcı kullanımı esnasında çok fazla çıktı almadan kartuşunuz biterse bu durum yazıcınızın demo kartuşa sahip olduğunun bir kanıtıdır. Demo kartuşların kullanım süresi tam dolum kartuşlara göre oldukça kısadır. 

Demo kartuşların tekrar doldurulması mümkün değildir. Dolum yapılsa bile aynı performansı göstermeyecektir ve dolum için verdiğiniz para boşa gidecektir.

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.