x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı Nedir?

Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı Nedir?

14.06.2021

Piyasada "All in One" adıyla anılan yazıcılar aslında çok fonksiyonlu lazer yazıcılardır. Bu tip yazıcılar; yazdırma işleminin yanı sıra tarayıcı, fotokopi ve fax işlemlerini de yerine getirmektedir. Günümüzde çok fonksiyonlu lazer yazıcıların bazılarında sadece fax özelliği bulunurken bazılarında sadece fotokopi veya tarayıcı özelliği bulunmaktadır. 

Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcılar, içerisinde kurutulmuş mürekkep tozu bulunan toner sayesinde yazdırma işlemini gerçekleştirir. Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı modellerinde, hem siyah-beyaz hem de renkli baskı özelliği mevcuttur. Ancak renkli baskı özelliği yazıcıların maliyetini arttırmaktadır. Renkli baskılar Siyah-Sarı-Macenta-Mavi renkte yapılabilmektedir. Dolayısıyla her renk için ayrı toner kullanılacak ve bu da maliyeti arttıracaktır.

Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcılar, fax ve fotokopi işlemlerini bilgisayardan bağımsız olarak yerini getirir. Fax ve Fotokopi işlemleri bilgisayarlar açık olmasa dahi aktif olarak çalışır ancak tarayıcı ve fotokopi işlemleri için bilgisayarın açık olması gerekir. Network özelliğine sahip olan bu yazıcılarda ev, ofis ve işyerlerindeki tüm bilgisayarlardan yazdırma ve taratma işlemini uygulamak mümkündür.

Genellikle kurumsal işletmelerde kullanılan Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcıları, bireysel kullanıcılar da kullanmaktadır. Canon, Samsung, HP, Xerox, Broter ve OKI, Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcılar arasında en çok kullanılan markalardır. 

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.