x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Çipli Tonerle, Çipsiz Toner Arasındaki Fark!

Çipli Tonerle, Çipsiz Toner Arasındaki Fark!

14.06.2021

Çipli (Chip)’li Toner  Nedir, Çipsiz (Chip)’siz Toner Nedir?
 
İşimizi kolaylaştıran birçok farklı elektronik eşyalar yani aletler vardır. Evde, ofiste ve aklınıza gelecek birçok yerde bazı elektronik eşyaların önemi büyüktür. Bu eşyaların başında gelen ise yazıcılardır. Yazıcılar büyük değişimler sayesinde günümüze gelmiştir. Şimdilerde ise çok fonksiyonlu ve farklı markalara ait çeşitleri mevcuttur. Yazıcı üretim firmaları, üretim sırasında her zaman yeni modellerde yazıcı  üretimi yapıyor. Üretilen her yazıcının nerede ise, hepsi kendilerine göre; chip mekanizmasına sahipler. Çipli toner, lazer yazıcıdaki toner tozunun bitiminden sonra toner tozunun elle doldurulması ile defalarca kullanabileceğiniz toner türüdür. 
 
Söz ettiğimiz gibi sahip olduğu chip mekanizması  nedeniyle, yazıcıda biten toneri tekrar doldurmanız ve kullanmanız oldukça zorlu oluyor. Yazıcılarda yer alan  Chip mekanizmasının içinde yer alan algoritmalar sayesinde tonerler, belirli sayıda baskı yapma yetisine sahip.
 
Chip’le, Baskı Sayısı Sabitleniyor!
 
Chip mekanizmasında şöyle bir durum vardır; belirlenen baskı sayısını geçtiği zaman toner de bitmiş olur. Ancak bitmiş olan toneri doldurmak için farklı seçeneklerimiz yer almaktadır.  Bazen, söz konusu bu yazıcı çipleri değiştirilebiliyor. Fakat değiştirilen çipler zaman zaman yazıcı kullanıcılarına sıkıntı yaşatabiliyor.
 
Özellikle bu yazıcı tipleri ofis ve resmi dairelerin kullanımına yönelik üretilmektedir. Çip sistemleri sayesinde kullanıcılara yeniden  toner doldurma şansı sunuyor.  Ve bu yöntem sayesinde çok fazla para dökmek yerine muadil toner kullanarak masrafını en aza indirmiş oluyor.

Çip Çeşitleriyle Uğraşmayın!
 
Son zamanlarda yazıcı kullanıcıları gelişen yazıcı seçenekleri sayesinde ithal muadil tonerler kullanıyor ve çeşit sorunlarla boğuşmak zorunda kalmıyor. Zaten bakıldığı zaman güvenli üretilen muadil tonerler her yazıcı üreticisinin ürettiği yazıcı modellerine uyumlu biçimde piyasaya sürülüyor.
 
Bu sayede günümüzde, dilediğiniz yazıcının dilediğiniz modeline uygun muadil toneri çok kolay bulma ve satın alma şansınız var. Ayrıca muadil tonerler tekrar doldurulabilmeye uygun olduklarından, çeşitli dolum yapan firmalar tarafından da kolaylıkla doldurulabiliyor.
 
Muadil Toner ile Çip Sıkıntısına Son Verin!

Yukarıda da söz ettiğimiz gibi; muadil tonerlerin üzerlerinde kullanıcıları zorlayan, çeşitli çip mekanizmaları bulunmadığından, yeni doluma rahatlıkla olanak sağlıyor. Muadil toner, yazıcı üreticisi firmaların üretmiş olduğu tonerlerin yanı sıra, başka bir gelişmiş firma tarafından da üretilmiş olan çeşitli tonerlere verilen  genel ad. Piyasada her yazıcı modeline uygun, muadil tonerler bulunuyor. Böylece, dilediğiniz yazıcı ve tonere kolay ve ucuz bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. 

Blog Son Eklenenler
Brother Yazıcının Drum Ünite, tamburu ve toneri nasıl sıfırlanır?
Brother Yazıcınızın, Tamburu, Drum Ünitesi ve Toneri nasıl sıfırlanır? Brother yazıcınız var ve toneri bittiğinde, değiştirdiğiniz halde yazıcınız tonerin bittiğini göstermeye devam ediyor.  Problem Değil kısaca bu durumun nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Bazen Brother Marka yazıcıların mekanik olarak bu tip hatalar verebilir ve toner ve drum ünitesini değiştirdiğiniz halde Toneri Değiştir, Toner Az Hatası göstermeye devam eder. Eğer bu problemle karşılaştıysanız, söz konusu tonerin Orijinal brother toner veya Muadil brother toner uyumlu olması ile alakalı bir problem yoktur, bu arıza belli belirsiz oluşur. Her iki durumda da, çözüm basittir. Yazımızın devamında bu basit adımlarla hızlıca çözüme ulaşın. Brother yazıcınızın tonerini sıfırlama talimatları;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.